«

Vakfımız ilk defa 19/11/1993 yılında, Ankara'da Kuruculuğunu 32 üyenin oluşturduğu ve kurucuları arasında, Sayın Köksal TOPTAN, Abbas GÜÇLÜ, Ergun TOĞROL, Nurgazi KEMELBAYEV, Rustam RAİMOV, Mustafa DAĞCI, Gazi KAYA, Ökkeş ŞENDİLLER, Ali DİNÇER, Güven SAZAK ve arkadaşları tarafından TÜRK DOSTLUK VAKFI adı altında kurulmuştur.

Vakfımızın Kuruluş amacı Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri Türk Toplulukları, kardeş ve toplulukların birbirleri ile dünya devletleri ile sosyal kültürel ve ekonomik açıdan iyi ilişkiler kurulmasına ve dostlukların gelişmesine yardımcı olmaktır.

Vakfımız bu amacı doğrultusunda, 1983 - 1998 yılları arasında gerek yurt içinde gerekse de Türk Cumhuriyetlerinden gelip ülkemizde okuyan 10.000'e yakın öğrenciye burs verilmiş, onların ülkemizi tanımaları amacıyla yurt içinde birçok il ve ilçeye geziler düzenlenmiştir. Yine ülkemizde okuyan Türk Cumhuriyeti öğrencilerine yılın belli aylarında yemekli söyleşiler, paneller, açık oturumlar ve şenlikler düzenlenmiştir, kısaca ülkemizde okuyan Türk Cumhuriyeti öğrencilerinin öz vatanındaymış gibi yabancılık çekmemesi için Vakıfımız olarak elimizden geleni yapma gayreti içinde olmuşuzdur.

Vakfımız faaliyet süresi içinde, Atamızın doğum yeri olan, Selanik, Gülleri ve Gül Suyu ile meşhur ilimiz Isparta, Fransa'nın başkenti Paris'e geziler düzenlenmiştir.

Vakfımız 1998 yılının Ocak ayında isim ve faaliyet amacını değiştirerek TÜRKİYEM VAKFI adını almış ve Türkiye'yi çağın en güçlü ülkelerinden biri yapmayı kendisine hedef seçmek, bağımsız Türk Cumhuriyetleri ve Topluluklarının gelişimi ve geleceği ile ilgili araştırma ve incelemeler yapmak, yaptırmak, demokrasi hayatına gençlerin kadınların daha aktif katılımlarını sağlayacak çalışmalar yapmak olarak amaç ve faaliyet konusu değiştirilmiştir.

Vakfımızın yeni amacı konusunda birçok söyleşi, panel ve oturumlar düzenlenmiş ve bu toplantılara katılanlara bilgiler aktarılmış ve bilgi alış verişinde bulunulmuştur.

Türkiyem Vakfı halihazırda, halen Ankara'da faaliyetine devam etmekte olup, Yönetim Kurulu Başkanlığı Sayın Köksal TOPTAN tarafından yapılmaktadır.